همانگونه که پیش از این اطلاعرسانی شد، مراسم گرامیداشت پدافند غیر عامل در آبان ماه در مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور برگزار شد. سخنران نخست آن رئیس مؤسسه بودند که متن بیانات ایشان در زیر به ملاحظه میرسد:
دکتر علیزاده ضمن خیرمقدم به مهمانان حاضر در جلسه به ویژه سردار جلالی سخنان خود را با گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل و با امید به اینکه فعالیتهای صورت گرفته در گذشته بتواند امنیت بیشتری را برای کشور در این حوزه فراهم کند، آغاز نمودند. رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در خصوص اهمیت پدافند غیرعامل به سخنان رهبری اشاره کردند که آن را مانند شعلهای معرفی کردند که در همه جا جاری است و یا اینکه پدافند غیرعامل محور همه کارها است به طوری که امروزه شاهد آثار و میوههای آن هستند. دکتر علیزاده خود را به عنوان فردی که همواره در خدمت این حرکت بودهاند معرفی کردند و انجام فعالیتهای آموزشی و ترویجی در این حوزه را از افتخارات خود دانستند، ایشان اظهار داشتند کتابی در حوزه پدافند غیرعامل و کاربرد آن در وزارت جهاد کشاورزی که در یکی از جشنواره ها بعنوان کتاب برتر نیز معرفیشده دارند.
در ادامه دکتر علیزاده به بیان این موضوع که در پدافند برای سنجش کارایی و اثربخشی یک فعالیت باید در آن حوزه مانور صورت پذیرد پرداختند و به بیان سناریوی واقعی باغ گیاهشناسی ملی ایران اشاره کردند که با قدمتی 54 ساله چه اقدامات موثری در خصوص احداث و سرپانگهداشتن این مجموعه صورت پذیرفته و با داشتن هزینههای کاشت، ایجاد دریاچهها و سایر هزینههای نگهداری که سالیانه معادل 25 میلیارد تومان است، نماد حفاظت خارج از رویشگاه بسیاری از گونههای گیاهی کشور است. حدود نیمی از گونههای گیاهی موجود در کشور در مجموعه باغ گیاهشناسی ملی ایران وجود دارد، اینجا مکانی برای آموزش گروههای مختلف دانشآموزی و دانشجویی است که فرصتهای ارزشمندی برای گروههای مختلف علمی از طریق هرباریوم ارزشمند، بانک ژن و آزمایشگاهها و تاسیساتی که در آن فراهم است برای افراد مختلف بوجود میآورد. با توجه به به اهمیت ذخایر ژنتیکی، این باغ پیشرو در حفظ ذخایر ژنتیکی در کشور است. باغ گیاهشناسی توسط سازمان میراث فرهنگی به طور مضاعف بعنوان اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی در دو تاریخ مختلف ثبت ملی شده و حریم در نظر گرفته شده برای آن حدود 500 متر است که با مدیریت گذشتگان در طرح تفضیلی، اجازه ساخت ساختمانهای تا سه طبقه داده شده است و با همین رویکرد، امروزه در محدوده بلوار پژوهش تنها شاهد موسسات تحقیقاتی و پژوهشی یک یا دو طبقه هستیم. در این طرح برای تامین آب باغ به آبهای سرازیرشده از کوهها با در نظر گرفتن دشتهای حاشیه که در نهایت به سفره های آب زیرزمینی ریخته میشد توجه شده بود که امروزه با ساخت بلندمرتبهسازیهای حاشیه، آبی به زمین نفوذ نخواهد کرد و این در حالی است که دبی آب مجموعه باغ با 7 حلقه چاه از 200 لیتر بر ثانیه به حدود 70 لیتر در ثانیه رسیده است، همه این عوامل باعث شده که شاهد خشکی درختان مجموعه باغ باشیم. در بحث اثرات زیانبار بلندمرتبهسازیها در مقالاتی که به چاپ رسیده و خواهد رسید دلایل بسیاری از این اثرات زیانبار مطرح شده که کمترین آن آب است. رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به بیان مجوز غیرقانونی اخیر از طرف شهرداری در خصوص احداث 22 برج 38 طبقه با بیش از 5000 واحد مسکونی در ضلع شمالی باغ پرداختند که اگر به همین شکل این مسئله ادامه پیدا کند زوال تدریجی باغ با این بیتدبیری شروع خواهد شد و ایشان بعنوان یک انسان و فردی مسئول خود را بیش از پیش مسئول در این زمینه میداند. علیرغم تشکیل گروهها و فعالیتهای مختلفی که برای حمایت در این راستا صورت گرفته و تلاشهایی که برای از میان برداشتن این مسئله از طرف بسیاری از دستگاههای اجرایی مانند دادستانی صورت گرفته متاسفانه هنوز اقدامی در این خصوص توقف این پروژه صورت نگرفته است (برای مثال حدود 4 ماه پیش معاون اول رئیس جمهور نامهای به شهردار در خصوص توقف این پروژه میدهد ولی هنوز توقفی صورت نپذیرفته است). دکتر علیزاده علت بیان این مطالب در اینجا و ارتباط آن با پدافند غیرعامل را اهمیت این موضوع در حوزه امنیت ملی و انتظاری که مردم برای توقف این پروژه دارند دانست که اگر کاری در این حوزه پیش نرود از مسئولین سلب اعتماد خواهد شد و در اینجا وظیفه ما است که در راستای امنیت ملی و برای حفظ این مجموعه بعنوان یک سناریوی واقعی تلاش لازم صورت گیرد. دکتر علیزاده پدافند غیرعامل را بهانهای برای مطرح نمودن موضوع باغ در این جمع دانستند که با اشاره سردار محترم تاثیر ویژهای خواهد داشت و در خاتمه از رئیس پدافند غیرعامل خواستار حمایت بیشتر در این زمینه برای حفظ و تقوی
ژانر:
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید ورود/عضویت