یکشنبه 11 بهمن ماه 1371 هجری خورشیدی مصادف با 31 ژانویه 1993 میلادی یک روز قبل وقوع حادثه
( بند آمدن راه ارتباطی گراش به لار
سیستم پرفشار حاکم در سطح زمین باعث پایداری شدید هوا در جنوب غربی شده بود. برروی عربستان سیکلون ضعیفی با منحنی هم فشار 1005 میلی بار تشکیل می شود.
در تراز 500 هکتو فرودی عمیق در شمال آفریقا کشیده شده که تا نواحی جنوب غربی کشور کشیده شده فرودی عمیق با بیش از 34 درجه که این شرایط حاکی از پایداری و عدم بارش در گراش می شد. اما یک روز بعد یعنی دوشنبه 12 بهمن در سطح زمین سیستم پرفشار عقب نشینی و در نتیجه رطوبت به سمت منطقه کشیده می شود. گسترش زبانه پرفشار سیبری بر روی غرب ایران و عراق یک ناپایداری را در جلو این فرود ایجاد و باعث ایجاد جبهه می کند. همچنین یک سیکلون در شرق مدیترانه ایجاد، و اثرات آن برروی جنوب غربی ایران وگراش مشاهده می شود.
در سطح بالا فرود سطح 500 در برخورد با توده هوایی سودانی به طرف شرق جابجا شده و با گذر از دریای سرخ و خلیج فارس تقویت رطوبتی می شود. حرکت تراف به سمت شرق، باعث شده که رطوبت خلیج فارس را بر روی گراش بکشاند در روز مذکور گراش28 میلیمتر بارش دارد
خراب شدن پل آخر خیابان درمانگاه و لبریز شدن آب در باغات
سه شنبه 13 بهمن در سطح زمین سیکلون ضعیفی بر روی عربستان مستقر و زبانه های این سیکلون تا غرب منطقه گسترش میابد. در سطح 500 فرود عمیق تر و به سمت شرق گسترش و کم ارتفاعی با منحنی هم ارتفاع 5400ژئوپتانسیل متر، در غرب کشور و برروی عراق بسته شده که با توجه ایجاد سردچال در این کم ارتفاع تا حدود زیادی با مشکل رطوبت مواجه شده و مقدار ریزش بارن به 5 میلیمتر می رسد.
چهارشنبه 14 بهمن سیکلون فعال در کشور بدلیل کسب رطوبت از دریای سرخ و خلیج فارس