حدود ۷ نوع قابلمه رایج در خانههای ما پیدا میشود اما هر کدام کاربرد و نکات خاصی دارند که توجه به آنها سلامت غذا و بدن ما را در پی خواهد داشت.
زودپز؛ زندگی پرسرعت مدرن پای زودپزها را به آشپزخانه باز کرد. اگر مجبور به استفاده از زودپز شدید حتما اجازه دهید در پایان پخت، بخار دیگ به صورت خود به خود و با گذشت زمان فروکش کند، این کار به حفظ درصد بالایی از ریزمغذیها کمک میکند.
دیگهای گلی و ظروف سفالی؛ در فرهنگ غذایی ما دیگهای گلی هم رواج داشته و دارد. گمج، دوگوله و دیزیهای سفالی از این جملهاند.سفال دارای منافذی است که میتواند باقیمانده مواد غذایی را در خود نگه دارد که باعث فساد و مشکلات سلامتی میشود.
قابلمههای مسی؛ ظروفی محبوب و البته پر عارضه هستند! این ظروف میتوانند مواد تشکیل دهنده خود را به داخل خوراک وارد کنند و سرطانزا بشوند.
ظروف تفلون؛ شاید رایجترین ظروف در آشپزخانه ما باشند و البته مادامی که پوشش تفلون این ظروف خط و خش برنداشته، بسیار هم عالی هستند.
قابلمه روحی؛ امروزه به جای استفاده از فلز روی در ساخت این ظروف، آلومینیوم که ارزانتر و سبکتر است استفاده میشود و این ظروف را به ابزاری سرطانزا تبدیل کرده است.
ظروف چدنی و استیل؛ ظروف چدنی و استیل استاندارد نیز که کفه ضخیمی دارند از جمله ظروف مرغوب در آشپزی هستند که البته قیمت بالایی هم دارند. این ظروف روی طعم غذا اثری ندارند و شستوشوی آسانی دارند. برای پختوپز انواع غذا مناسبند و عمر مفید استفاده از آنها هم طولانی است.