حمام وکیل از بناهای دوران کریم خان زند است که در شیراز، جنب مسجد وکیل، (خیابان طالقانی) قرار گرفته است.
این حمام بزرگ از پیشرفتهترین اصول معماری زمان خود برخوردار بودهاست. برای نمونه، ورودیِ حمام کوچک است و با شیبی ملایم به هشتیِ ورودی، که پایینتر از سطح زمین قرار دارد، میرسد. ورودی به رختکن، زاویهدار ساخته شده و همهٔ این ملاحظات برای این بودهاست که از ورود سرما به داخل و از خروج گرما به خارج از حمام جلوگیری شود.
گرمخانه با سنگفرش حمام پوشیده شدهاست اما نکته جالب این است که در زیر این سنگفرش دالانهای کمعرض و باریکی ساخته شده که هوای گرم و بخار آب در آن جریان مییافتهاست تا کف حمام زودتر گرم شود. در جنوب گرم خانه، خزینه قرار دارد که دو دیگ بزرگ برای گرم کردن آب داشتهاست. در دو طرف محوطه گرم خانه دوشاهنشین و در دو طرف خزینه دو حاکمنشین ساخته شدهاست. در وسط هر حاکمنشین نیز حوضی از سنگ مرمر دیده میشود.در زیر گنبد، نقوش آهکبُری زیبایی است که داستانهای آن از مذهب، سنت، علائق و رؤیاهای مردم این دیار سرچشمه میگیرد.
حمام وکیل که به علت تغییر وضع حمام های عمومی از صورت قبلی خارج شده بود، در سال 1351 توسط اداره باستان شناسی مورد مرمت و تعمیر قرار گرفت. مرمت نهایی این بنا در سال های اخیر توسط اداره کل میراث فرهنگی فارس صورت گرفت است .
امروزه این بنای تاریخی به یک موزه جذاب و دیدنی تبدیل شده است. در این موزه، تعداد ۳۰ مجسمه مومی در بخش سربینه حمام در حالات مختلف حضور دارند که هرکدام بیانگر روایتی جالب از دوران گذشته است.
این بنا در تاریخ 13 خردادماه1351 با شماره 917 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.