پادکست : رادیو عصر پرداخت
مدیرمسوول: عبداله افتاده
مهمانان: رضا کلانترینژاد مدیرعامل شرکت دانشبنیان همآوا، حسین اسلامی مدیرعامل هلدینگ فناوری نگاهِ بانک کارآفرین و ساسان معدل عضو هیئت مدیره هلدینگ مکس و جنرال پارتنر مکس سرمایه
موسیقی : معین صالحی
اسپانسر : بانک تجارت
سرمایهگذاری خطرپذیر که از آن با عنوانهای «سرمایهگذاری جسورانه» یا «سرمایهگذاری کارآفرینی» نیز نام میبرند، عبارت است از تأمین سرمایه لازم برای شرکتها و کسبوکارهای نوپا (استارتاپ) و کارآفرین که مستعد جهش و رشد ارزش و البته دارای ریسک فراوانی هستند. این نوع سرمایه گذاری، در دو دهه گذشته، با توسعه اکوسیستمهای استارتاپی در جهان، توسط شتابدهندهها و مراکز نوآوری انجام میشود اما نکته موردتوجه در خصوص سرمایهگذاری خطرپذیر، نرخ شکست این نوع سرمایهگذاریهاست؛ بهطوریکه نرخ شکست استارتاپها به 90 درصد میرسد و سرمایهگذاری در ایدههای خلاقانه، با ریسک بالایی برای از دست رفتن کل سرمایه، همراه است.
بر اساس برخی گزارشها، طی سالهای گذشته، در ایران، 200 سرمایهگذار خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی، بدون درنظرگرفتن صندوقهای پژوهش و فناوری فعالیت میکردند. در این میان، تنها 90 شتابدهنده فعال بودهاند که امروز، نیمی از آنها به کار خود در اکوسیستم استارتاپی ایران ادامه میدهند.
به دلیل بالا بودن مبالغ موردنیاز استارتاپها برای رشد و توسعه محصول، سرمایهگذاران خطرپذیر، معمولا اشخاص حقوقی، شرکتها یا صندوقهایی هستند که سرمایه در دسترس خود را از مجموعهای از افراد و نهادهای دارای منابع مالی زیاد (صندوقهای بازنشستگی، بانکها و بیمهها، نهادهای خیریه و دانشگاهی، شرکتهای بزرگ و غیره) تامین کردهاند. بازدهی این سرمایهگذاری، میتواند بازهای از صفر مطلق تا 100 هزار درصد را شامل شود. در همین حال، طی چند سال گذشته بانکها و شرکتهای زیرمجموعه آنها، با ورود به این عرصه، فعالیتهایی انجام دادهاند.
از اینرو، در یکصد و هفتمین میزگرد آنلاین از سلسله نشستهای تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال، با موضوع «سرمایهگذاری خطرپذیر بانکها در حوزه استارتاپی» که با حضور رضا کلانترینژاد مدیرعامل شرکت دانشبنیان همآوا، حسین اسلامی مدیرعامل هلدینگ فناوری نگاهِ بانک کارآفرین و ساسان معدل عضو هیئت مدیره هلدینگ مکس و جنرال پارتنر مکس سرمایه برگزار شد، موفقیتها و مشکلات این حوزه، موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت.