لورانتوس آفتی است که با سرعتی باورنکردنی در حال نابودی جنگل های زاگرس است. این آفت نیمه انگلی به شکل درختچه ای روی درختان بلوط رشد میکند و با توجه به قدرت بالای تکثیر از طریق بذر در مدت زمانی کوتاه اکثر شاخه های درخت میزبان را آلوده میکند. نیاز لورانتوس به مواد غذایی بیشتر از نیاز غذایی خود درخت است و به همین جهت فشار بسیار زیادی را به میزبان جهت تامین مواد غذایی تحمیل میکند. این فشار در کنار خشکسالی آهنگ نابودی درختان بلوط را تسریع بخشیده است.
تنها راهکار موثر جهت نابودی آفت و نجات میزبان قطع شاخه آلوده است . این کار با خطرات زیادی چون سقوط از ارتفاع ، آسیب های احتمالی کار با تجهیزات برش ، مارگزیدگی و ... همراه است.
با وجود این خطرات و تهدیدها و هزینه ها ، در این سرزمین هنوز کسانی هستند که حاضرند جانشان را در راه نجات درختان بلوط فدا کنند.
در این ویدئو اعضای انجمن ناجی بلوط زاگرس (استان ایلام) در حال پاکسازی درختان بلوط منطقه حفاظت شده قلاجه از آفت لورانتوس هستند.
سرپرستی این درخت آلوده را دکتر رضایی بر عهده گرفته و انجمن ناجی بلوط زاگرس نیز به نیابت از ایشان درخت موجود در ویدئو را آفت زدایی کرده است.