رشته حقوق پرکاربردترین و پرطرفدارترین رشته در گروه علوم انسانی محسوب میشود که بسیاری از دانشآموزان نخبه برای تحصیل در این رشته وارد رشته علوم انسانی میشوند. این رشته به بررسی تمامی روابط اجتماعی که بین انسانها و حکومتها برقرار است، میپردازد؛ در واقع رشتهی حقوق بنمایهی اصلی مقرارت و قوانین یک کشور بوده و بدون وجود آن با یک جامعهی ناهنجار روبرو میشویم. در این مقاله به بررسی رشته حقوق، برترین دانشگاههای این رشته، گرایشها، آزمونها و موارد مربوط به این رشته میپردازیم.
رشته حقوق از رشتههایی است که در جامعه جایگاه ویژهای دارد و و افراد شاغل در آن را نخبه تلقی میکنند. کسی که در رشته حقوق تحصیل میکند در کسوت وکیل، قاضی، مشاور حقوقی، دادیار یا سردفتردار ظاهر میشود؛ به همین سبب این رشته از بازار کار ویژهای برخوردار است.
بدون وجود رشته حقوق جامعه دچار هرج و مرج و بی نظمی شده و روابط بین دولت و مردم و روابط بین افراد در جامعه دچار اختلال شده و سوء استفادههای شخصی افزایش خواهد یافت. جایگاه وکیل در جامعه به قدری بالا است که طبق قوانین دیوان عالی کشور اگر دادگاهی متهمی را از اخذ وکیل منع کند، رای صادر شده از طرف قاضی اعتبار نداشته و با دخالت وکیل در پرونده رای معتبر میشود.
وکلا همانند قضات باید از تمامی تامینات و مصونیتهای جانی برخوردار باشند و اگر فردی اقدام به تهدید و توهین به وکیلی نماید باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرد. نقش و جایگاه وکیل در جامعه بسیار با اهمیت است؛ بهطوری که حضور وکلا در جریان پروندهها در برخی از مواقع باعث صلح بین طرفین شده و حجم پروندههای جریان یافته در دادگاه به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
هر چقدر حقوق و حقوقدان از جایگاه ویژ