قسمت دوم : مهارت های ارتباطی کلامی و غیر کلامی از گلبهار امانی در مدرسه سخن
ارتباط موثر چیست؟
قسمت اول :
هر فرد در هر جایگاهی، نیازمند برقراری یک ارتباط خوب با مخاطبانش است میباشد. در ارتباط موثر، فرستنده، مطلب خود را طوری به گیرنده انتقال میدهد که گیرنده درک صحیحی از افکار و احساسات او داشته باشد و با حداکثر دقت، مطلب را دریافت کند و منظور او را کاملا درک کند. در ارتباط موثر، فرستنده پیام، باید از [2] تمام توان خود را به کار میگیرد[3] تا اثربخشی پیام را افزایش دهد. استفاده از ابزارهایی مثل مهارت گوش دادن، مهارت سخنرانی، گفتگوی شیوا و تسلط کلامی، مهارت ارائه مطالب و ساخت اسلایدهای مرتبط با موضوع، اثربخشی ارتباط را بالا میبرد. برای برقراری ارتباط موثر، لازم است ابتدا خود را بشناسید و بتوانید در هر موقعیتی به افکار و احساسات خود پی برده و آنها را درست ابراز کنید و رفتار و واکنشهای درست و عاقلانهای داشته باشید. بدانید در برخورد با چه افرادی حس خوبی میگیرید و برخورد با چه نوع افرادی شما را عصبی میکند. این باعث میشود بتوانید به موقع خشم خود کنترل[4] کنید. بنابراین قبل از تلاش برای ارتباط موثر با دیگران، ابتدا باید به خودشناسی برسید. خودشناسی باعث میشود دیگران را همانطور که هستند بپذیرید.
از مزایای ارتباط موثر میتوان به جلب احترام و اعتماد مردم و ثمربخش کردن زندگی اشاره کرد. اگر این مهارت در ما رشد نکند، چند بعد از زندگیمان ناقص خواهد بود.
ارتباط موثر، مستلزم گوشدادن فعالانه است. این کار اولین قدم برای برقراری ارتباط موثر است، چرا که فرد مقابل، سعی دارد با سخنان خود، پیام خود را به گوش شما برساند. بسیار مهم است که توانایی همدلی داشته باشید. با ذهنی باز و پذی