خبرگزاری ایسنا:
باقیمانده حصار ۵۰۰ ساله صفوی از یک سو و سه منار باقیمانده دروازه محمدیه در پاییندست بازار تهران و در محله مولوی از سوی دیگر، نماد کاملی از بیتوجهی میراث فرهنگی و مدیریت شهری به این بخش از بافتِ تهران قدیم است. شاید بتوان تنها سهم توجه به باقیماندههای حصار صفوی و دروازه قاجاری محمدیه در این منطقه از تهران را مرمت سردر دروازه محمدیه دانست و بدترین بهای بیتوجهی به این محدوده را تبدیل محوطه اطراف دیوار طهماسبی به چیزی شبیه به مرغدانی دانست که هنوز نشانههایش در سرای ماشاالله باقی است. حالا سرنوشت تنها قطعه باقیماندۀ حصاری که در دوره صفویه به دور تهران کشیده شده بود، نزدیک به نابودی کامل است.
در حالی ۱۶ سال از زمان کشفِ رسمی باقیمانده حصار ۵۰۰ ساله طهماسبی در دل بازار تهران و درست چند قدمی دروازه محمدیه یا همان اعدام سابق میگذرد که قُطر این اثر باقی مانده امروز به چند وجب رسیده، اما به نظر نمیرسد میراث فرهنگی هنوز قصد و نیتی برای حفاظت از این دیوار تاریخی داشته باشد.
با وجود همه گزارشهایی که هر از چند گاهی از سوی رسانهها منتشر شدند، اما هیچ خبری از آغاز مرمت یا رسیدگی به آن نشد و در عوض و به روال همهی سالهای گذشته صاحبان خانهها و مغازههای اطراف این دیوار ۵۰۰ ساله، جرزهای آن را تراشیدند و بارشِ بارانهای سیلآسا در طول یکی دو سال گذشته تا امروز آسیبهای زیادی به این اثر باقی مانده از دوره صفویه وارد کرده است.
هر چند قبل از به چشم دیدنِ آسیبهایی که بارش باران به تنِ رنجورِ این اثر تاریخی وارد کرده، حدود ده سال قبل یکی از کارشناسان میراث فرهنگی معتقد بود که «فشار بار مغازهها و خانههای اطراف به بدنهی دیوار صفوی باعث سست شدن آن شده است و باید برای حفظ