در این برنامه سرمایهگذارشو همراه رامین فروزنده، عضو هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری دانا، به بررسی چشمانداز کامودیتی نفت در ایران و جهان پرداخته شد.
? اولین دلیلی که از نظر وی منجر به بالا نرفتن چشمگیر نفت از سطوح کنونی میگردد این است که خیلی شاهد رشد تقاضا برای این کامودیتی نخواهیم بود و این نکته را خاطر نشان کرد که در سال گذشته به واسطه کرونا بازار افت ۹ میلیونی را تجربه کرد و بازگشت این میزان مصرف ساده نخواهد بود.
? دومین دلیلی که برای عدم رشد قیمت نفت میتوان متصور بود، سمت عرضه است و چیزی که باعث شده قیمتهای بالای ۷۰ دلار را ببینیم، توافق اوپک پلاس بوده است. به همین دلیل به سادگی نمیتوانیم این را ببینیم که قیمت نفت به سوی ۱۰۰ دلار گام بردارد.
? او در رابطه با قیمت نفت در کوتاه مدت و بلندمدت این را گفت که در بلند مدت نمیتوان انتظار قیمتهای بالای ۶۰ دلار را متصور بود و گفت که نفت بالای ۷۰ دلار فشار بالایی را مصرفکنندگان این کامودیتی وارد میسازد که نمیتواند آن را پایدار نگه دارد. مورد دیگر در این رابطه این مطلب است که با افزایش قیمت نفت، شرکتهای خصوصی مانند شل میتوانند طرحهای توسعه خود را پیگیری کنند و عرضه نفت خود را سرعت ببخشند.
? او در ادامه مفهوم کرک اسپرد را بازگو کرد و گفت که چگونه این عدد بدست میآید. او همچنین به این موضوع اشاره داشت که محصول اصلی پالایشگاهها بنزین و گازوییل است و قیمت نهایی این دو محصول هستند که بیشترین تاثیر را بر این عدد میگذارند.
? وی در رابطه با خبر تعدیل مثبت پالایشیها این موضوع را بیان کرد که پالایشگاهها برای سه ماه اخیر خود نرخ فروششان را بر اساس دادههای قبلی منتشر کرده بودند که منتظر اعلام نرخها از سوی وزارت نفت بودند