سیاست، امنیت و آزادی؛ آیا حالت تعادلی وجود دارد؟ سیاست، امنیت و آزادی؛ آیا حالت تعادلی وجود دارد؟
گفتگو با یوسف عزیزی؛ پژوهشگر سیاستگذاری عمومی-دولتی دانشگاه ویرجینیاتک
پنجشنبه، ۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۲۳ ژانویه ۲۰۲۰
گزارش گفتگوی مدرسه آزاد فکری با یوسف عزیزی:
در ایران عدم مسئولیتپذیری، عدم پاسخگویی و عدم شفافیت موجب تضعیف باور مردم به حکومت میشود. در حالی که در آمریکا مسئولین میدانند که باید پاسخگو باشند و مسئولی که عرضه جواب دادن ندارد به مرور حذف میشود. همه رایهای اعضای کنگره آمریکا (مجلس نمایندگان و سنا) در همه زمانها به طور شفاف در اختیار عموم قرار دارد و رای نمایندهای در فلان تاریخ، در کارنامه او برای همیشه ثبت شده و له یا علیه او در انتخابات بعدی به کار میرود.
همه چیز در ایران به بهانههای مختلفِ بحرانهای منطقه و موقعیت خاص جمهوری اسلامی در برابر کشورهای غربی گرفته تا مشکلات قومیتی داخلی و...(که از قضا وجود هم دارند)، به مسئله امنیتی تبدیل میشود و مسئولین بدین وسیله سعی در حل مسائل دارند؛ به عنوان مثال قضیه تحریم خرید خودروی داخلی در زمان افزایش قیمت آن، توسط وزیر مربوطه توطئهای علیه نظام برای برهم زدن امنیت کشور خوانده شد. این نگاه امنیتی به مردم، مثل موریانهای پایههای مقبولیت نظام را میخورد؛ هر چند که به طور موقت حافظ امنیت باشد.
علاقه وافری در ایران وجود دارد که انتقاد از هر مسئولی، مساوی زیرسوال بردن کل نظام در نظر گرفتهشود؛ در حالی که در آمریکا رئیسجمهور استیضاح میشود ولی کسی این نتیجه را نمیگیرد که نظام آمریکا دچار بحران شده است.
مشکل بزرگ دیگر در ساختار جمهوری اسلامی، تمرکزگرایی شدید دولت و مجلس در تهران است که باعث میشود مردم غیرتهرانی نسبت به حکومت احساس از خودبیگانگی کنند. به عنوان مثال بخشهای خبری صداوسیما روی مشکلات آلودگی هوای تهران تمرکز فراوانی میکنند در حالیکه همین نوع مشکلات در خوزستان و سیستانوبلوچستان انعکاس به مراتب ضعیفتری در صداوسیما و مرکز دارد.
ادامه در کامنت
ژانر:
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید ورود/عضویت