شاهلولاک نام آبشاری دائمی است در نزدیکی شهر چرمهین از شهرستان لنجان در استان اصفهان. این آبشار نزد مردم محلی به نامهای شالورا، شاهلورا، شالوران نیز نامیده میشود.
ارتفاع آبشار شاهلولاک هفتاد متر است. در بهار شعبهای دیگر از آبشار شاهلولاک شروع به جریان میکند که ارتفاع آن نزدیک به نود متر است و آبی خروشان و فصلی دارد و نزد مردم محلی به آبشار هولوکی معروف است. در اطراف آبشار شمار بسیاری آب چکان نیز دیده میشود. منحصربهفرد بودن آبشار شاهلولاک ازاین روی است که به صورت چشمه پرآب و خروشان از میانهٔ دیواره بلند کوه با شیب منفی سرچشمه میگیرد در حالی که بیشتر آبشارهای ایران به صورت جوی روان از روی سطح سرازیر میگردند.
آبشار شاهلولاک در کوهی به همین نام از سلسله کوههای رخ در زاگرس مرکزی واقع شدهاست و ارتفاع کوه از سطح آبهای آزاد دوهزار و هفتصد و پنجاه متر است. میزان آبدهی آبشار شاهلولاک در طول سال متفاوت است ولی آبشار دائمی است. در زمستان کاملاً یخ میزند و قندیلهای زیبا و قطور یخ به ارتفاع هفتاد متر تشکیل میدهد. آب آبشار در قسمتی که نزد مردم محلی به حوض معروف است روی زمین آرام میگیرد. بقایای حوض قدیمی به صورت تخته سنگهای بزرگ و حجاری شده مشهود است و بر بدنه یکی از سنگها کتیبه ای به زبان فارسی از این قرار حک شدهاست: «این حوض گرانمایه را برای آسایش زوار و ». آبشار شاهلولاک از روی قندیلهای عظیم آهکی پوشیده از خزه پایین میریزد. با توجه به ارتفاع زیاد آبشار، آب هنگام ریزش با هوا مخلوط شده و در برخورد با قندیلها به صورت قطرات بارانی و شبنمی ریز به زمین پاشیده میشود.
در پایین آبشار شاهلولاک مجموعه تفریحی و ورزشی دایر است که دوستداران طبیعت، گردشگران، سنگنوردان و کوهنو
ژانر:
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید ورود/عضویت