ستارههای نوترونی و پیشرفتهای اخیر - باشگاه فیزیک تهران - جلسه ۱۸۵ سخنرانی دکتر حمیدرضا مشفق با عنوان «ستارههای نوترونی و پیشرفتهای اخیر» ارائه شده در جلسه ۱۸۵ باشگاه فیزیک تهران - ۶ بهمنماه ۱۳۹۹.
در چکیده این سخنرانی آمده است:
ستارههای نوترونی باقیماندهی رمبش ستارگان پرجرم در فرایند انفجار ابرنواخترها هستند. این موجودات با جرمی حدود 2 برابر جرم خورشید، شعاعی به اندازه 10-15 کیلومتر دارند! یعنی از چگالترین ماده قابل مشاهده در عالم هستند. در بررسی این موجودات شگفت، تمام نیروهای چهارگانه طبیعت نقش اساسی دارند و فازهای مختلف و عجیب ماده، همگی در آن تجلی میکنند. از این رو بررسی این ستارههای فشرده، به درک ما از برهمکنشها و رفتار ماده، به ویژه در شرایط بسیار نادر کمک شایانی میکند. مشاهدات مربوط به این ستارهها، خود موضوعی جذاب و چالشبرانگیز است؛ به ویژه در دهه اخیر، دستاوردهای شگرفی با بررسی این موجودات بهدست آمده است.
در آغاز نشست پیش رو در مورد فیزیک ستارههای نوترونی و ساختار آنها صحبت میکنیم و در ادامه به برخی از پیشرفتهای رصدی و نظری در بررسی آنها خواهیم پرداخت.
پیش از این سخنرانی آقای علی فرنودی نیز به ارائه تازههای فیزیک پرداختند که در ویدئوی جداگانهای ارائه شده است.
توصیه میکنیم در کانال یوتیوب انجمن فیزیک ایران و یا کانال آپارات انجمن فیزیک ایران به نشانی مشترک شده و آن بخش را هم از دست ندهید.
«باشگاه فیزیک» عنوان جلساتی است که انجمن فیزیک ایران هر ماهه در شهرهای مختلف با هدف مبادله اطلاعات میان علاقمندان فیزیک برگزار می کند.
برای اطلاعات بیشتر و عضویت به نشانی مراجعه فرمایید.
#PhysicsClub
#باشگاه_فیزیک
ژانر:
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید ورود/عضویت