کتاب «وسلیآباد» دربارهی وسلی، پسربچهای ۸-۷ ساله است که از نظر فکری با بچههای همسن و سال خود وجه اشترکی ندارد. او تابع مد نیست و سرش به کار خودش گرم است اما این موضوع نگرانی والدینش را برمیانگیزد. وسلی در تابستان در باغچهی خانه گلکاری و باغبانی میکند، اما نه گیاهانی معمول مثل گوجه فرنگی و کلم که سایر همسایهها میکارند.
وسلی همیشه مورد تمسخر همسن و سالانش قرار میگیرد. پدر و مادرش هم فکر میکنند او وصلهای ناجور است و با بقیهی بچهها فرق دارد. روزی وسلی تصمیم میگیرد از آنچه در مدرسه یاد گرفته استفاده کند و برنامهی خوبی برای تابستانش تدارک ببیند. بنابراین سراغ کار کشاورزی میرود تا تمدن خاص خود را بر پایهی آن بنا کند. در باغچهی او گیاهانی خاص و ناشناخته جوانه میزنند و میوههایی به بار مینشینند. کمکم بچههای دیگر نیز کنجکاو میشوند و به وسلی در رسیدگی به آن گیاهان کمک میکنند. او حتی موفق به تهیهی روغنی از آن گیاهان میشود که به عنوان ضدآفتاب میفروشد. وسلی میتواند با خلاقیت خود هم به ایدهآلهایش تحقق بخشد و هم بچههای دیگر را با خود همراه سازد و از شر مسخره کردنهای آن ها خلاص شود. بهاینترتیب، او از گیاهانش کمک میگیرد و رفتهرفته تمدنی شکل میدهد با غذا، لباس، زبان، روش شمارش و بازیهای مخصوص به خود. او دنیای جدیدش را وسلیآباد مینامد.
این داستان به موضوع خلاقیت، دگراندیشی و روی آوردن به زندگی طبیعی میپردازد و اعتماد به نفس وسلی میتواند به مخاطب جرئت ببخشد تا گامی در جهت استقلال خود بردارد. کتاب با صحنه پردازیهای مناسب و زبان روان، احترام به طبیعت و استفادهی بهینه از آن را نیز مطرح میکند و مخاطب را به پیگیری داستان میکشاند.
این اثر در سال
ژانر:
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید ورود/عضویت